marți, 1 ianuarie 2008

Dragoste platonica

-Uita-te la mine. Ce vezi?
-Doi ochi albastri, un par blond, o...
-Nu, nu asta... Nu poti sa privesti mai departe?
-Adica?
-Adica nu poti sa privesti mai departe de fizic?
-...
****
Ma plimb pe langa tine. Ti in mana o foaie alba, patata intr-un colt de cafea, cu un text scris de mana, uitandu-te ciudat la ea.
Stai pe aceeasi scena prafuita de prea mult timp. Citesti acelasi text infect de prea multe ori. Actorii obositi te acompanieaza in piesa. Aceeasi piesa jucata la nesfarsit. Aceleasi replici idioate. Aceleasi gesturi, aceleasi fapte.
****
Ai realizat vreodata ce inseamna sa fi cu adevarat tu? De cat timp nu teai mai uitat in oglinda? Cunosti mai bine persoana de langa tine care sta pe banca decat pe tine insuti. E normal? De ce ar fi anormal? E normal sa fie normal?
Cand ai citit ultima data o carte? Erai prea ocupat sa vorbesti cu prietenii despre numai stiu ce tip/a bun/a pe care ai vazuto ieri in acel club de fite. Mai conteaza? Normal ca nu.
****
Ne manifestam cu totii din ce in ce mai idiot. Credem ca vom atrage atentia. Intradevra, atragem, dar nu in bine. Dar ce conteaza? Orice parere inutila dine xterior nu merita bagata ins eama atata timp cat nu e pozitiva. Mai bine asculti doar de "gasca" ta decat de altii. Doar ei iti vor binele. Cand l-ai intrebat ultima data pe cel mai bun prieten al tau cum ami merge la scoala? De ce nu l-ai ajutat cand a avut probleme serioase, dar te-ai bagat cand erai niste chestii care le putea rezolva si nenea' de la colt?
Deja dam in itnrebari inutile. De ce inutile? Pt ca niciodata nu le vei sti arspunsul. Sau niciodata nu vei accepta raspunsul cat sa il zici si al altii... Esti tare cool tipu'
****
-Uita-te la mine. Ce vezi?
-Doi ochi albastri, un par blond, o...
-Nu, nu asta... Nu poti sa privesti mai departe?
-Adica?
-Adica nu poti sa privesti mai departe de fizic?
-...Nu

3 comentarii:

Kiki spunea...

ba putem ... dar nu vrem ;)

Luiza spunea...

eee, kiki. unii mai si vor:p sunt sigura ca si tu mai vrei din cand in cand ca toata lumea

Copila. Eu spunea...

imi place. inceputul e foarte foarte tare... iar partea cu piesa e :x. dar.. o cam strica restul. nu neaparat o strica, ci mai mult se bate cap in cap metafora cu... cuvintele spuse pe nume.
iar sfarstiul fain de tot :)
te-am pupat
:x:x:x:x:x:x