vineri, 20 iunie 2008

Uciderea timpului. Revelatie

Doi. Nimic mai mult sau mai putin. Sunt doar doi.


Ati observat cat depind termenele contradictorii unul de altul? Imi aduc aminte cand ma invata bunica-mea despre Dumnezeu si despre Satana. Imi explica intodeauna ca trebuie sa fi bun pe Pamant ca sa poti ajunge in Rai si sa duci o viata vesnica fericita. Nu intelegeam nici atunci cum nu inteleg nici acum de ce Dumnezeu nu-l distruge pe Satana daca vrea ca oamenii sa fie buni. De nu ar putea fi bine si in Iad? De ce este privit Satana ca oaia neagra a existentei noastre. Daca ar fi chiar atat de rau de ce l-ar lasa Dumnezeu sa aiba putere pe Pamant?

De demonstrat
Cerinta: Satana a fost un inger, dar s-a revoltat si a vrut el sa stapaneasca Imparatia Cerului si sa aiba putere peste sufletele oamenilor. Dumnezeu ca sa nu se razboiasca cu el, i-a dat puterea de a fi stapan peste Pamant....
Concluzie: De ce? De ce l-a lasat? Daca el este atotputernicul si atotstiitorul, omniprezent si omniscient de ce l-a lasat? De ce nu l-a distrus? De ce nu o face acum? De ce ii da posibilitatea de a ajunge la fel sau chiar mai puternic decat el?


Doi termeni paradoxali care depind atat de mult unul de celalalt. Luna nu poate exista fara Soare si Soare fara Luna. Ziua si Noaptea. Negru si Alb.Viata si Moarte. Bine si Rau. De ce?

P.S.: Moment de totala aberatie si de o oarecare revelatie. Don't try to understant why

Un comentariu:

Unknown spunea...

Si nici eu nu stiam ca scri atat de bine :D .. anyways .. i kinda miss you, little sister .. Dar ce s-a intamplat ? Pe mess nu mai intrii, la tel nici atat ... How can I reach you ?